Pe pagina urmatoare produse alcoolice sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
Pe pagina urmatoare produse din categoria Erotica sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
Grădina urbană ca o junglă
Chiar dacă locuiești în oraș, nu trebuie să renunți automat la natură, la aromele și culorile ei. Ți-au amorțit degetele de la scrisul pe tastatură și ai prefera să ieși în natură, să te murdărești puțin cu pământ parfumat și să vezi ce surprize te așteaptă în jardinieră în fiecare zi? Dacă răspunsul tău este da, da și da, vei adora modul de viață în stil junglă urbană! Transformă-ți casa într-o junglă urbană. Este mult mai ușor de realizat decât crezi.
O grădină la fereastră este întotdeauna o priveliște minunată!
Când mergi spre casă și îți vezi fereastra acoperită de plante de după colț, pe lângă faptul că ești în pas cu vremurile, ai parte și de o priveliște superbă. De altfel, în ultimii ani a devenit evident că și locuitorii orașelor doresc să trăiască în armonie cu natura. Vegetația verde îți permite să scapi de grijile și stresul cotidian, îți reîncarcă bateriile și te ajută literalmente să respiri din nou aer curat. La urma urmei, verdele este culoarea păcii și a armoniei. Nu lăsa, așadar, ca pervazul să adune praful degeaba și nu mai depozita pe el mărunțisurile devenite inutile, creează-ți mai degrabă o mini grădină perfectă la fereastră.
O mini grădină la fereastră, care te umple de bucurie și mândrie
Florile frumoase, ierburile aromatice parfumate și proaspete, precum și legumele gustoase de casă nu sunt privilegiul proprietarilor de grădini și case familiale. Poți crea această magie chiar și într-un bloc de apartamente, fie pe exteriorul ferestrei, fie pe pervazul din interior, unde poți cultiva diverse plante aromatice mai puțin pretențioase. Încearcă câteva soiuri clasice binecunoscute, cum ar fi busuiocul, lămâița, menta, arpagicul, pătrunjelul sau mărarul, care deja se găsesc mai greu în magazine. Dacă ți se face poftă de-o roșie zemoasă sau de un castravete răcoritor, nicio problemă, se poate rezolva și asta.
Aspectul cel mai important în proiectarea grădinii de le fereastră este alegerea corectă a ghiveciului sau a jardinierei , care, pe de o parte, trebuie să își îndeplinească funcția, iar pe de alta, e bine să se armonizeze cu spațiul din jur și să completeze aspectul general al locuinței. Ca regulă de bază, fundul ghiveciului sau al jardinierei trebuie să fie perforat, astfel vei preveni cu ușurință putrezirea rădăcinilor. Dacă ții ghivecele afară chiar și pe ploaie, asigură-te întotdeauna ca farfuria ghiveciului să nu fie plină de apă.
Pentru ca plantele să se poată dezvolta bine în fereastră, acestea vor avea nevoie de un sol adecvat. Ideal ar fi să cumperi de la o florărie sau de la un magazin de grădinărit un pământ special, potrivit pentru cultivarea legumelor, fructelor, a ierburilor aromatice sau a altor plante. Înainte de plantare, amestecă plantele sau semințele cu o cantitate mică de nisip sau bile de polistiren pentru a aerisi solul.
Dar dacă ești, mai degrabă, un pasionat al parfumurilor și senzațiilor vizuale, nimic nu este mai ușor decât să-ți amenajezi fereastra cu un pat de flori colorate. Cele mai potrivite flori pentru grădinile de la ferestre includ mușcatele, begoniile, plantele păianjen, iedera diavolului, marantha (planta care „se roagă”) , orhideele, hreanul, bromeliile, sparanghelul și alte plante care iubesc lumina. La cultivarea plantelor de apartament și a plantelor de exterior, ia în considerare cantitatea de lumină pe care o primești în timpul zilei și alege-ți plantele în consecință. Pentru unele flori, fluctuațiile de temperatură din apropierea ferestrelor pot fi periculoase și este posibil ca acestea să nu se dezvolte aici.
Care plante de apartament se vor simți bine în nord, sud, vest sau est?
- Partea sudică este în mod cert cea mai favorabilă pentru suculente, cactuși și smochine. În această parte a casei vor prospera, de asemena, și hibiscusul, geraniul, leandrul și alte flori iubitoare de lumină.
- Partea de nord este cea mai potrivită pentru plantele rezistente la frig și în general mai robuste, cu un necesar de lumină foarte scăzut sau minim. Feriga, crinul iernii, sparanghelul și hortensia vor prefera și ele această parte.
- Latura vestică a apartamentului este o alegere potrivită pentru majoritatea plantelor de interior care au un necesar redus de lumină și nu au nevoie de lumina soarelui. De exemplu, în ferestrele cu vedere la vest, poți planta begonii, bromelii, camelii sau tei de cameră.
- Ferestrele orientate spre est primesc o cantitate limitată de lumină naturală, astfel că este indicat să plasezi aici plante care iubesc lumina, dar care nu tolerează lumina directă a soarelui. În plus, aici nu este necesară udarea foarte frecventă a plantelor. Vechile favorite, precum begoniile, fuchsiile și ferigile se potrivesc perfect pe această parte.
Sfat: Cactușii și plantele suculente sunt alegeri excelente pentru pervazul ferestrei. Acestea necesită îngrijire minimă, iar plăcerea pe care o oferă o floare de cactus care înflorește este neprețuită.
Diversitatea grădinii tale de pe balcon este limitată doar de imaginația ta
Ai cel puțin un balcon mic acasă? Foloseste-ți imaginația, lasă să te inspire lumea bogată a accesoriilor de grădină și pune-te pe treabă. Chiar și pe balcon poți fi aproape de natură și poți cultiva orice îți poftește inima sau papilele gustative. Cum ar fi să muști dintr-o roșie bio proaspătă pe care ai cultivat-o chiar tu pe balconul tău? Gustul ei te va face să vrei să închizi ochii și să nu te mai gândești la nimic altceva.
Avantajul cultivării pe balcon este că plantele tale vor beneficia de suficientă lumină naturală și căldură. De aceea, plantele ornamentale clasice, pe de o parte, și roșiile, salata sau căpșunile, pe de alta, vor prospera aici. În plus, grădinăritul modern ține pasul cu vremurile, astfel că nu este deloc surprinzător faptul că acum ai posibilitatea să cumperi soiuri speciale de fructe și legume potrivite pentru cultivarea acasă, special crescute pentru a fi plantate pe balcon.
Folosește fiecare centimetru - chiar și în aer
Agață tot ce poți în aer. Nu mai contează că ai spațiu limitat. Știai că există multe plante pe care le poți cultiva hidroponic în grădina ta de pe balcon? Deși sună foarte științific, lucrurile stau exact invers - este vorba de o creștere fără sol. Poți realiza acest lucru cu ghivece suspendate sau ghivece de flori.
O altă alternativă foarte interesantă sunt kokedamele japoneze, adică „mingile” elegante de mușchi, care sunt perfecte pentru decorarea unui balcon. Grădinile verticale sunt, de asemenea, o soluție practică. Acestea sunt foarte ușor de creat montând ghivece și lăzi de flori potrivite și agățându-le direct pe perete. De asemenea, o metodă foarte eficientă este folosirea unor paleți vechi care pot fi fixați pe peretele balconului. Spațiile dintre scânduri creează zone de depozitare perfecte pentru flori. Grădinile verticale, cunoscute în lumea arhitecturii peisagistice drept pereți vegetali, sunt accesorii deosebit de căutate în zonele poluate cu smog. Acestea sunt extrem de eficiente în descompunerea și absorbția poluanților și a smogului din mediu și contribuie la umidificarea naturală a aerului.
Cum să și produci, nu doar să cultivi plante pe balcon?
Poți să cultivi și roșii delicioase, castraveți și alte bombe de vitamine pe balcon. Dar cum să le cultivi astfel încât să ai cu adevărat ce recolta la final? Trebuie doar să respecți câteva reguli de bază.
- Dacă optezi să cultivi legume, inclusiv rădăcinoase, ia în calcul achiziționarea unor ghivece mai adânci și mai spațioase. Ai grijă de siguranță din start și oferă legumelor tale cât mai mult confort sub forma unui sol ușor. Ridichile, roșiile cocktail sau morcovii vor prospera în acesta.
- Atenție la dăunători! Este adevărat că plantele și culturile tale vor fi mai în siguranță acasă decât în grădină, de exemplu, dar dăunătorii nu dorm niciodată.
- Udă plantele regulat și amintește-ți că nevoia lor de apă se modifică în timp. Este necesară o udare mai frecventă în timpul germinării. Când cultivă pe balcon, mulți oameni uită de nevoia de a scurge excesul de apă, ceea ce poate provoca putrezirea semințelor sau mucegai, de care apoi poți scăpa foarte greu. În multe cazuri, ghivecele cu autoirigare sau jardinierele cu găuri de drenaj sunt alegerea ideală.
- Chiar și pe balcon trebuie să lupți cu buruienile care cresc în locuri calde și umede. Zona din jurul rădăcinilor trebuie aerisită corespunzător și fertilizată în caz de nevoie.
- Dacă îți dorești o grădină verde de balcon ieftină, rapidă și durabilă, alege plantele perene și plantele veșnic verzi.
- Ierburile aromatice nu se demodează niciodată și se simt foarte bine pe balcon. Acestea sunt, în general, ușor de cultivat și nu ocupă mult spațiu. Iar gurmanzii pot avea parte de un adevărat deliciu în weekend, când vor savura o supă de casă cu ierburi proaspete culese de pe balcon.
Grădină pe acoperiș? Desigur!
Grădinile de pe acoperișurile clădirilor de birouri și rezidențiale reprezintă o soluție pentru a aduce natura, verdeața și un mediu mai sănătos în orașele unde predomină betonul și natura este marginalizată. Astfel, avem șansa să vedem vegetație mai des, nu doar în excursiile din weekend.
Calitățile exclusiv pozitive ale acoperișurilor verzi sunt cunoscute de mult timp. Pe lângă faptul că verdele lor este atrăgător și liniștitor, creează o atmosferă naturală plăcută și emană un miros proaspăt de flori, acestea au și o latură practică. Acoperișurile verzi sunt și excelente izolatoare termice și fonice, putând fi folosite pentru a îmbunătăți orice garaj, magazie sau casă cu grădină inestetică - ele mențin temperatura perfect echilibrată. Pe de altă parte, beneficiile depline ale grădinilor de pe acoperiș erau cunoscute încă de pe vremea regelui Solomon, în străvechea Ninive, fapt confirmat și de săpăturile arheologice.
Elementul esențial în crearea unei grădini pe acoperiș este impermeabilizarea de calitate, care necesită așezarea de geotextile de protecție. Dacă te decizi să construiești o grădină pe acoperiș în care dorești să te și plimbi din când în când, în primul rând, trebuie să construiești fundații solide, pe care oamenii pot să se deplaseze, și abia apoi să așezi un strat de drenaj care să asigure scurgerea apei în exces. Ultimul strat va fi format din pământ special pentru acoperișuri verzi și vegetație. Alege solul cel mai ușor și mai permeabil posibil. Zeolitul mineral, care este foarte ușor și conferă solului o capacitate mai mare de absorbție, poate fi o alegere perfectă.
Ce tipuri de grădini pe acoperiș există?
Acoperișurile verzi sunt perfect compatibile cu mediul înconjurător și pot fi amenajate într-o varietate de feluri. Ele se împart în două tipuri de bază:
- Acoperișurile verzi de tip intensiv, care sunt relativ pretențioase atât în ceea ce privește materialul, cât și cultivarea. Acoperișurile verzi de tip intensiv sunt, de regulă, cultivate cu plante perene, ierburi, bulbi, plante anuale, arbuști, copaci și arbori mici.
- Acoperișurile verzi de tip extensiv, pe de altă parte, reprezintă o soluție mai ieftină și mai puțin pretențioasă, deoarece vegetația destinată lor necesită o întreținere minimă. Numărul de specii care pot fi plantate este limitat și se rezumă în principal la suculente, plante perene, ierburi mai puțin pretențioase și mușchi rezistenți.
Decor original și funcțional: mini seră în casă
O mini seră sau o grădină închisă în sticlă este soluția ideală pentru cei care nu au o grădină, dar își doresc totuși un mic spațiu verde în căminul lor. Nimic nu este mai simplu decât amenajarea unei grădini cât palma la tine acasă, în camera de zi, de exemplu. Cel mai ușor ar fi să cumperi o mini seră gata utilată. Dar există și o modalitate mai creativă de a face acest lucru - realizarea propriei mini sere verzi. Indiferent ce tip de mini seră alegi, amplaseaz-o într-un loc unde va primi suficientă lumină naturală, dar evită lumina directă a soarelui.
Tot ce trebuie să faci este să cauți un borcan decorativ și funcțional pe gustul tău (poți folosi chiar și un borcan de murături pentru acest scop), sau alege ca bază un acvariu sau un terariu. În interior vei avea nevoie de granule de argilă, pământ fertilizat pentru plante, niște pietre decorative și plante mici.
Este recomandat să plantezi în mini seră plante care cresc lent și tolerează un mediu umed. Motivul este unul foarte practic. Crearea unei mini sere necesită ceva timp și bani, așa că vei dori să te bucuri de ea cât mai mult timp posibil. Dacă alegi pentru seră plante care cresc rapid, în curând va trebui să te ocupi de transplantarea lor, iar acestea vor fi mai dificil de manevrat astfel încât să nu se deterioreze, să se rupă etc.
Împrăștie niște granule de argilă pe fundul recipientului de sticlă, întinde peste ele un strat subțire de pământ fertilizat, apoi sădește plantele și înconjoară-le cu pietricele mici pentru a reține umiditatea.
Pentru grădinăritul la domiciliu, sunt utile și mini serele, răsadnițele și tăvile de germinare. Tăvile de germinare sunt folosite nu numai la cultivarea plantelor, ci și a florilor ornamentale. Acestea sunt ideale în special pentru plantele care au o perioadă lungă de germinare și pot avea necesități mai specifice de căldură, udare sau lumină. În aceste tăvi de germinare mici și practice, îngrijirea răsadurilor este extrem de eficientă și necesită efort minim. Odată ce tava de germinare și-a îndeplinit funcția si plantele au fost transplantate în ghivece separate, ea poate fi reutilizată.
Pentru uz casnic, așa-numitele răsadnițe îndeplinesc o funcție similară, permițându-ți să asiguri cele mai bune condiții de temperatură pentru creșterea răsadurilor. Utilizarea răsadnițelor la domiciliu este o metodă foarte eficientă, ieftină și relativ ușoară, în special pentru a asigura o germinare cât mai eficientă a semințelor plantate. Pentru adevărații pasionați ai grădinăritului, mini sera este un must-have. Pe lângă faptul că poate fi un accesoriu frumos al unei terase sau al unui balcon spațios, aceasta ajută efectiv germinarea semințelor și clonarea plantelor. Odată ce semințele au germinat și au crescut la dimensiunea dorită, replantează-le pentru a te putea bucura și mai mult de ele.
În general, îngrijirea plantelor și a verdeață cultivată în sticlă sau mini-sere nu este adesea la fel de dificilă ca cea a plantelor așezate pe o fereastră sau balcon. Acest lucru se datorează faptului că la fundul recipientelor de sticlă se folosesc nisip, pietriș sau aditivi speciali, care sunt ele însele mari capcane de umezeală. Prin urmare, plantele din mini-sere nu trebuie udate la fel de des. Foarte des, este suficient să pulverizezi florile cu un pulverizator de apă. Merită să verifici vizual plantele din când în când și să tăi sau să scoți lăstarii morți.
Grădinile comunitare nu produc doar legume delicioase, dar îmbunătățesc și relațiile dintre vecini
Grădinile comunitare au devenit o adevărată modă în ultimii ani, iar azi nu numai locuitorii orașelor mari sunt în căutarea acestor mici colțuri de natură. Ce înțelegem exact prin acest termen? Grădinile comunitare sunt în general grădini mici amenajate în orașe, gestionate și întreținute de un grup sau o comunitate. Ele variază foarte mult în ceea ce privește aspectul, funcția și scopul. Acestea pot consta din câteva ronduri de flori, curți învecinate amenajate, grădini pop-up, de un sezon, dar pot fi și grădini mai mari care produc hrană nu numai pentru grădinarii amatori, ci și pentru vecinii lor.
Cum poți deveni parte a unei grădini comunitare?
Dacă vrei să faci parte dintr-o grădină comunitară unde poți cultiva o bucată de pământ, ai două opțiuni.
- Caută în jurul tău. Vezi dacă undeva funcționează deja o grădină comunitară, care este capacitatea acesteia și ce poți face pentru a deveni parte din ea. Majoritatea grădinilor comunitare funcționează pe baza unui acord amiabil cu administratorul ales. Având în vedere că cele mai multe grădini comunitare se bazează pe loialitate și pe o abordare prietenoasă și primitoare, care urmărește nu numai cultivarea pământului, ci și apropierea oamenilor din zona imediată, acestea vor fi receptive să primească noi membri.
- Creează-ți propria grădină comunitară sau caută un spațiu pentru amenajarea unor răzoare înălțate împreună cu un grup de vecini entuziaști. Nu este deloc dificil. În primul rând, trebuie să alegeți locul potrivit unde puteți amenaja o grădină comunitară. Apoi, contactați proprietarul, în majoritatea cazurilor primăria sau administrația unui cartier, care să aprobe crearea unui spațiu verde. Locul trebuie să fie ușor accesibil, pe teren să existe apă, esențială pentru cultivarea oricăror plante, și n-ar strica să aveți și electricitate. Odată ce ați obținut terenul, puteți trece la organizarea propriu-zisă, ceea ce include crearea unui cont bancar comun, alegerea unui președinte și alocarea diverselor sarcini. De asemenea, este recomandat să încercați să obțineți finanțare pentru gestionarea grădinii comunitare, pentru a acoperi investiția inițială. Ultimul lucru, care adesea este și cel mai dificil, constă în trezirea interesului comunității și asigurarea bunei funcționări a grădinii comunitare nou înființate, pe care o veți îngriji și cultiva împreună.
De ce grădinile comunitare și cele de plante comestibile sunt benefice pentru orașe?
Grădinile comunitare adaugă o notă de verdeață orașelor mari și mici, unde betonul și asfaltul domină peisajul, dând o nouă viață spațiilor publice și creând aici oaze de liniște. Un beneficiu secundar pentru orașe este dat de faptul că, în general, acestea nu afectează deloc bugetul public, deoarece locuitorii înșiși gestionează și finanțează parcurile și grădinile nou create. S-a demonstrat că grădinile comunitare reduc efectele schimbărilor climatice, de exemplu prin îmbunătățirea biodiversității.
Oamenii se simt bine când se pot relaxa în natură, departe de agitația orașului. În plus, e demn de reținut că grădinile comunitare permit îmbunătățirea compostării locale. Astfel, nu doar vegetația clasică de grădină poate fi compostată, ci și biodeșeurile menajere obișnuite, care se acumulează în cantități relativ mari în cursul vieții de zi cu zi. Este o altă cale posibilă către durabilitate și autosuficiență economică.
Sfat: Dacă cultivi ceva, de exemplu o mică parcelă, e bine să fii pregătit pentru orice eventualitate, pentru că nu știi niciodată ce se va întâmpla. Așadar, notează-ți următoarele: stropitor, mănuși de grădinărit, cutie, ghiveci de flori, semințe de calitate, suport pentru plante, recipiente pentru apă și orice altceva îți vine în minte.
-
-
- 97,92 RON – 110,16 RON
- Ghiveci de flori in 2 magazine
-
POP VRIEND Seminte Morcovi NANTES Pop Vriend 50 g (HCTS00350) -
-
- 115,23 RON
- Manusi de protectie in 2 magazine
-
Wiky Unelte de grădină Mole metal/lemn 3 buc. pe carton 19x28x3cm -