Pe pagina urmatoare produse alcoolice sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
Pe pagina urmatoare produse din categoria Erotica sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
Ce să pui în frigider - principii de bază pentru aranjarea alimentelor
Știi de ce nu trebuie să subestimezi aranjarea alimentelor în frigider? Cu o așezare corectă a alimentelor, vei putea cuprinde dintr-o privire conținutul frigiderului, vei reduce riscul răspândirii mucegaiului și transmiterii bacteriilor între alimente și îți va fi mai ușor să păstrezi aparatul curat. Află ce alimente ar trebui păstrate în zona zero și care sunt acelea care n-ar trebui depozitate niciodată în frigider.
Cuprins
- Cum să-ți organizezi frigiderul?
- 9 trucuri pentru organizarea alimentelor din frigider
- Reguli pentru aranjarea alimentelor în frigider: unde este locul fiecăruia?
- Folosește sertarele de jos pentru a păstra legumele și fructele proaspete pentru mai mult timp
- Ușa frigiderului - locul ideal pentru băuturi și sosuri
- Aranjarea mâncărurilor de sus în jos
- Care e rostul zonei zero și pentru ce alimente este destinată?
- Ce nu trebuie păstrat în frigider?
Cum să-ți organizezi frigiderul?
Poți stoca în frigider o mare varietate de produse - de la ouă, carne proaspătă, legume și fructe, mezeluri și produse lactate până la băuturi și alimente gătite. Este foarte important să îl păstrezi curat, deoarece igiena precară poate duce la înmulțirea bacteriilor din alimente și la deteriorarea mai rapidă a alimentelor. Respectarea unui anumit regim de păstrare a alimentelor în frigider este necesară pentru a te asigura că toate alimentele încap și rămân proaspete cât mai mult timp posibil.
Un frigider bine organizat și depozitarea corespunzătoare a alimentelor au multe beneficii. Pe de o parte, ele ajută la prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, fiindcă starea alimentelor și data lor de expirare este vizibilă imediat. Pe de altă parte, depozitarea corespunzătoare prelungește termenul de valabilitate al alimentelor și împiedică stricarea lor prematură, prevenind în același timp risipa inutilă de alimente, ceea ce este benefic atât pentru mediu, cât și pentru portofelul tău.
În plus, vei găsi mai repede și mai ușor alimentele pe care dorești să le utilizezi. Astfel, va fi mai greu să uiți de alimentele din fundul frigiderului. Verificarea mai facilă a stării alimentelor va minimiza riscul apariției mucegaiului. Dacă acționezi din timp, mucegaiul se va răspândi mai puțin. Un alt beneficiu este acela că interiorul frigiderului este mai ușor de curățat și de păstrat curat.
9 trucuri pentru organizarea alimentelor din frigider
- Nu supraîncărca frigiderul pentru a permite aerului să circule corect și pentru a vedea mai bine alimentele din interior.
- Depozitează alimentele nou cumpărate în spatele celor vechi. Acest lucru îți va permite să le consumi în ordinea datei lor de expirare.
- Evită stocarea alimentelor în cutii deschise. Păstrarea alimentelor într-un recipient resigilabil va preveni deteriorarea și uscarea treptată a acestora. De asemenea, poți folosi pungi etanșabile în loc de cutii resigilabile.
- Pune carnea crudă, carnea de pasăre și fructele de mare pe raftul de jos al frigiderului în recipiente închise ermetic.
- Pune resturile de mâncare în recipiente mai mici, unde se vor răci mai repede. Acest lucru va împiedica bacteriile să se înmulțească rapid.
- Menține o bună igienă în interiorul frigiderului și îndepărtează constant nu numai alimentele expirate și stricate, ci și sucurile vărsate, firimiturile și bucățile de alimente căzute pe rafturi.
- În niciun caz nu trebuie să pui alimente fierbinți în frigider - acestea vor supraîncălzi aerul din interiorul aparatului, iar când frigiderul se răcește din nou, circuitul de răcire va fi foarte suprasolicitat.
- Pune în congelator alimentele pe care nu intenționezi să le consumi în termen de trei zile. Reține, totuși, că nu toate alimentele pot fi congelate.
- Cutiile de depozitare a alimentelor sigilate ermetic, borcanele cu capac și diversele organizatoare sunt utile pentru a organiza îngrijit alimentele în frigider. Poți pune sosurile într-o cutie, produsele lactate în alta, iar alimentele pentru consum imediat într-o a treia. Procedând astfel, vei reduce cantitatea de alimente risipite.
Reguli pentru aranjarea alimentelor în frigider: unde este locul fiecăruia?
Dorești să afli în care parte a combinei frigorifice e bine să păstrezi anumite alimente, pentru a le păstra proaspete și bune pentru consum cât mai mult timp?
- Raftul de sus: zona cu temperatura cea mai ridicată a frigiderului, potrivită pentru depozitarea alimentelor gătite și a deserturilor în recipiente sigilate.
- Raftul din mijloc: cârnați, produse lactate, produse de origine vegetală (creme, tofu, tempeh, deserturi, eventual margarină și ouă).
- Raftul de jos: secțiunea cu temperatura cea mai scăzută, potrivită în special pentru carne proaspătă și pește.
- Sertarele de jos: potrivite în special pentru legume și fructe, datorită umidității mai ridicate.
- Ușa: are cea mai ridicată și, de asemenea, cea mai fluctuantă temperatură, care poate fi suportată de băuturi, gemuri și dulcețuri deschise, sosuri, dressinguri, unt și ouă.
Folosește sertarele de jos pentru a păstra legumele și fructele proaspete pentru mai mult timp
Frigiderele moderne sunt utilate de obicei cu două sertare - unul pentru fructe și unul pentru legume. Acestea necesită un nivel de umiditate ușor diferit, care este asigurat de canale se scurgere speciale. În timp ce legumele rămân proaspete mai mult timp în condiții de umiditate ridicată, fructele rezistă mai bine într-un mediu mai uscat. Nu spăla legumele sau fructele înainte de a le pune în frigider și scoate-le din pungile de plastic.
Ce fructe și legume trebuie păstrate neapărat în frigider?
- Fructele și legumele coapte, în timp ce cele necoapte ar trebui păstrate pe blatul din bucătărie sau în alt loc unde se pot coace. Procesul de coacere este încetinit considerabil în frigider.
- Fructe cu sâmburi și fructe de pădure.
- Legumele precum salata, ridichile și morcovii.
Ușa frigiderului - locul ideal pentru băuturi și sosuri
Alimentele depozitate în ușa frigiderului sunt expuse fluctuațiilor de temperatură din cauza deschiderii frecvente. Deoarece temperatura din această zonă este deosebit de instabilă și relativ ridicată, alimentele păstrate aici se strică mai repede. Acest spațiu este potrivit în special pentru depozitarea laptelui, sucurilor și băuturilor. De asemenea, este locul ideal pentru păstrarea gemurilor, dulcețurilor și compoturilor deschise, a ketchupului, muștarului și alimentelor cu un conținut mai ridicat de zahăr, sare și oțet. Unele persoane depozitează aici și produsele lactate, care ar trebui să fie păstrate pe raftul din mijloc sau de sus. Același lucru este valabil și pentru ouă - în timp ce în unele gospodării ele sunt depozitate în mijlocul frigiderului, unde temperatura este constantă, alții preferă să le păstreze în ușa aparatului.
Ușa frigiderului are mai multe rafturi. Știi unde să depozitezi diferitele alimente?
- Băuturile precum laptele, apa, răcoritoarele sau băuturile alcoolice trebuie depozitate în sticle înalte, în partea de jos a ușii.
- Dressingurile cu iaurt și gemurile deschise, ketchupul, muștarul, hreanul etc. trebuie așezate deasupra. Acesta este, de asemenea, locul potrivit pentru a depozita alimentele la cutie și alte alimente ambalate, mai mici care trebuie păstrate în poziție verticală.
- Pune untul sau margarina pe următorul nivel. Untul ar trebui păstrat într-un recipient pentru unt, astfel încât să nu absoarbă mirosul altor alimente. Pe lângă unt, aici pot fi depozitate și brânzeturile destinate consumului rapid.
- Raftul superior este destinat depozitării ouălor, pe care le poți pune într-o cutie specială sau într-un suport de ouă pentru a te asigura că nu cad. Ambalajul original de hârtie este o sursă de microorganisme care pot contamina alte alimente depozitate aici. Păstrează ouăle cu partea mai îngustă în jos.
Aranjarea mâncărurilor de sus în jos
Raftul superior este locul cel mai cald
Datorită temperaturii sale mai ridicate, raftul de sus este foarte potrivit pentru depozitarea resturilor și a mâncărurilor gata de consum. Acestea trebuie depozitate cât mai departe posibil de carnea și ouăle crude, care le pot contamina cu bacterii periculoase. Ca regulă generală, păstrează alimentele gătite cât mai sus posibil, deasupra celorlalte alimente, astfel încât aromele și aburii să nu pătrundă în acestea. Tot aici pot fi depozitate alimentele care nu mai trebuie gătite și care nu necesită temperaturi atât de scăzute.
Calea de mijloc pentru păstrarea iaurturilor și a mâncărurilor gata preparat
Următoarele alimente pot fi depozitate în mijlocul frigiderului:
- produsele lactate precum iaurtul, brânza și untul,
- compoturile și gemurile deschise,
- șunca, salamul, cârnații și alte mezeluri afumate,
- mâncărurile gata preparate și resturile de mâncare,
- anumite fructe - cum ar fi pepenii, bananele și mango.
Păstrează carnea în locul cel mai de jos posibil
Raftul de jos are de regulă o umiditate mai mare, tocmai pentru că se află deasupra sertarelor pentru legume și fructe. Acesta este locul ideal pentru depozitarea cărnii crude și a peștelui. Nu uita să le separi întotdeauna cu grijă de alte alimente, pentru a evita contaminarea acestora din urmă cu tot felul de microorganisme și bacterii care pot provoca salmonella sau alte neplăceri. Pentru mai multă siguranță, este indicat să așezi carnea pe o farfurie sau într-un recipient pentru alimente.
Care e rostul zonei zero și pentru ce alimente este destinată?
Zona zero este locul din frigider în care temperatura este apropiată de punctul de îngheț. Este ideală pentru a păstra proaspete cât mai mult timp posibil alimentele de origine animală, în special cărnurile proaspete. O temperatură ușor peste pragul zero împiedică înmulțirea microorganismelor responsabile de deteriorarea rapidă a alimentelor. Datorită temperaturii scăzute, prospețimea alimentelor nu numai că este prelungită, dar se păstrează aroma și gustul original, iar vitaminele din alimente nu se pierd nici ele.
Ce nu trebuie păstrat în frigider?
- Bananele, citricele, ananasul. Își pierd aroma în frigider din cauza temperaturilor scăzute. Bananele devin maro și aici.
- Cartofii, usturoiul și ceapa. Deși preferă locurile întunecoase și răcoroase, e bine ca acestea să fie mai uscate. In frigider pot mucegăi și deveni moi.
- Produsele de patiserie (cu excepția pâinii prăjite), alimentele perisabile (gemurile, conservele, pateurile), cafeaua, mierea sau ketchupul și muștarul nedesfăcut. Sosurile care conțin ulei și oțet pot fi depozitate în afara frigiderului înainte de deschidere, în timp ce sosurile pe bază de iaurt, maioneză și smântână au nevoie de un mediu rece înainte de a fi desfăcute.
- Merele, perele, pepenii (netăiați), castraveții, roșiile, ardeii, ghimbirul.