Pe pagina urmatoare produse alcoolice sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
Pe pagina urmatoare produse din categoria Erotica sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
Obiceiuri și tradiții de Paști
Se apropie sărbătorile de Paști și intrăm, în curând, în febra vopsirii ouălor și a vânătorii de ouă! Pregătește-te din timp pentru sărbătoare și găsește tot ce ai nevoie pe Compari.ro, de la ciocolată și decorațiuni, până la produsele esențiale pentru gătit și copt!
Decorațiuni de Paști pline de farmecul primăverii
Adu spiritul pascal în casa ta și evocă primăvara cu decorațiuni de Paști! Alege cu încredere stilul clasic și decorează ferestrele, ușile și pervazurile cu ouă de Paști, pui galbeni și iepurași drăgălași. Umple-ți casa și grădina cu parfumul proaspăt al narciselor și lalelelor, sădește semințele de iarbă și fă-ți timp să pregătești un coș de Paști.
Gătitul și aromele delicioase
La pregătirea meniului tradițional de Paști vei avea neapărată nevoie de oale, tigăi, forme de miel și fierbător de ouă. Descoperă rețete de cozonac și preparate din ouă în cartea de bucate preferată, în care vei găsi și idei pentru prepararea cărnurilor pentru a umple casa cu un miros îmbietor. Ia o îmbucătură din ”cozonacul lui Iuda” sau din cozonacul clasic împletit de-abia scos din cuptor.
Tradiții de Paști la masa festivă
Sărbătorile pascale oferă ocazia perfectă pentru adunarea întregii familii în jurul mesei festive. Așază în centrul mesei o coroniță cu tematică pascală, o vază cu flori de primăvară sau ouă pictate manual sau un pom de ouă. Motivele de primăvară nu pot lipsi de pe fața de masă, șervețele și tacâmuri. Servește ouăle într-un suport decorativ pentru ouă.
Inspirație pentru decorațiuni de Paști lucrate manual
Vopsitul ouălor și împletitul coșurilor sunt activități tradiționale de Paști. Nu-ți fie teamă să te inspiri dintr-o carte sau dintr-un film artistic. Creează-ți propriile decorațiuni de Paști, coase un prosop cu urechi de iepuraș și pictează un tricou în culorile primăverii. Creați împreună cu copiii și bucurați-vă de atmosfera specială!
Cum să-ți faci propria lumânare: sparge un ou, spală interiorul cojii cât poți de bine, toarnă ceară în ea, introdu un fitil la mijloc și așteaptă ca lumânarea să se întărească.
Poezioare de Paști
Când un stropitor bate la ușă, fii pregătită cu de toarte. Figurinele de ciocolată, bomboanele, ouăle pictate și pălinca sunt întotdeauna opțiuni populare. Printre gustările clasice de Paști se numără nucile și fructele uscate, care sunt și o alternativă sănătoasă și gustoasă.
Tradiții și obiceiuri din Săptămâna Patimilor în România
Care sunt sărbătorile pascale în tradiția creștină?
- În Duminica Floriilor, pe 13 aprilie 2025, din vază nu trebuie să lipsească buchetul de mâțișori în amintirea intrării lui Iisus Hristos la Ierusalim.
- În Lunea Mare, pe 14 aprilie 2025, tradiția spune că nu e bine să mergi la serviciu și trebuie să începi curățenia de primăvară.
- În Marțea Mare, pe 15 aprilie 2025, îndepărtează pânzele de păianjen din toate colțurile și continuă curățenia de primăvară.
- În Miercurea Mare, pe 16 aprilie 2025, ne amintim de trădarea lui Iuda. Se spune că dacă este o zi înnorată, vom scăpa greu de proasta dispoziție.
- În Joia Mare, pe 17 aprilie 2025, la mic-dejun, servește cozonacul lui Iuda. Prepară prânzul și cina din ierburi de primăvară, spanac sau urzici, amintindu-ți de Cina cea de Taină.
- În Vinerea Mare, pe 18 aprilie 2025, se întâmplă miracole și se dezgroapă comori. Împrumutul de bani, lucrarea pământului și spălatul hainelor aduc ghinion.
- În Sâmbăta Mare, pe 19 aprilie 2025, scutură pomii fructiferi pentru a avea o recoltă abundentă și mătură casa cu o mătură nouă.
- Duminica Paștilor 20 aprilie 2025, marchează sfârșitul Postului Mare și se sărbătoresc Paștile. În această zi preparăm mielul și împletim coșuri.
- Lunea Luminată, 21 aprilie 2025, e ziua ”stropitului” fetelor și a poeziilor de Paști. În această zi se servește și șunca de Paști.