Pe pagina urmatoare produse alcoolice sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
Pe pagina urmatoare produse din categoria Erotica sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
Principiile manipulării corecte și a transportului în siguranță al frigiderului
Te muți și nu știi cum să organizezi corect transportul frigiderului? Nu știi sigur dacă e indicat să transporți frigiderul culcat sau mai bine apelezi la un profesionist? Atunci când mutăm un frigider, trebuie să respectăm câteva principii de bază, aplicabile nu numai transportului, ci și conectării la rețea și primei porniri a acestuia.
Cum să mutăm frigiderul în mod corespunzător?
Frigiderele sunt aparate voluminoase, grele și dificil de manevrat, iar transportul lor nu trebuie subestimat. De multe ori este suficientă o mică greșeală pentru a le avaria sau a răni persoanele care le manipulează în timpul mutării.
Care sunt măsurile minime de precauție în timpul transportului?
- În primul rând, deconectează frigiderul și înlătură tot conținutul acestuia. Acesta trebuie să fie complet gol în timpul transportului - ideal ar fi ca rafturile de sticlă să fie îndepărtate și ele, pentru a evita spargerea lor în timpul transportului. Nu uita să dezgheți și congelatorul.
- Fixează bine ușa frigiderului, astfel încât să nu se deschidă în timpul transportului. Pentru fixarea ușii, este mai bine să folosim folie clasică alimentară sau folie stretch, care, spre deosebire de banda adezivă, nu lasă urme sau pete lipicioase și nu îndepărtează vopseaua de pe aparat. Neasigurarea ușii poate duce la avarierea acesteia sau la rănirea persoanelor implicate în transportul aparatului.
- Protejează aparatul împotriva deteriorării externe - înfășoară-l în folie clasică sau cu bule, acoperă-l cu o foaie mare de carton, o pătură, o cuvertură sau un cearșaf.
- Ridică aparatul cu mare grijă pentru a evita avarierea acestuia. De asemenea, fii atent la pardoseală, deoarece o poți zgâria din greșeală.
- Atunci când transporți frigiderul pe o suprafață plată sau pe scări, ține-l întotdeauna bine și sigur pentru a preveni căderea sau răsturnarea acestuia.
- Asigură-te că este fixat corespunzător în timpul transportului. Chingile și clemele de prindere vor fi foarte utile.
- Dacă intenționezi să folosești un cărucior de transport, asigură-te că acesta este suficient de mare și rezistent pentru a suporta greutatea frigiderului.
- Nu uita să porți mănuși de protecție și pantofi rezistenți, antiderapanți. Nu lăsa copiii să stea în preajmă, deoarece operațiunea poate fi periculoasă pentru ei.
Cum transportăm frigiderul?
Decongelează-l înainte de mutare
Scurgerea apei din frigider nu-i lipsește nimănui în timpul unei mutări solicitante. Și cu siguranță nici ție și ajutoarelor tale, deoarece aceasta prezintă un pericol pentru siguranță, putând provoca, de exemplu, alunecarea pe o scară umedă. Deconectează aparatul cu cel puțin 24 de ore înainte de mutare și usucă frigiderul și congelatorul înainte de a le transporta în noua casă.
Cere ajutor
O combină frigorifică poate cântări peste 100 kg. În cazul unui frigider american, greutatea poate fi de până la două ori mai mare! Pentru mutarea frigiderului în siguranță sunt necesare cel puțin două sau trei persoane - în funcție de distanță și de obstacolele care trebuie depășite în timpul transportului. Asigură-te că dispui de uneltele necesare pentru facilitarea transportului aparatului. Acestea pot include un cărucior de transport(cărucior cu roți), chingi pentru mutarea mobilei, materiale de ambalare (folie clasică sau cu bule, pături, carton, bandă adezivă). De asemenea, este importantă alegerea mașinii potrivite pentru transportul aparatului. Dacă nu vrei să riști avarierea frigiderul răsturnându-l pe o parte, alege un vehicul cu înălțimea potrivită. Dacă ești sigur că frigiderul tău poate face față unui transport dificil și în poziție orizontală, te vei descurca și cu o dubă mai mică.
Mutarea frigiderului în poziție orizontală este posibilă, dar…
Deși producătorii de frigidere recomandă solicitarea de ajutor profesional în caz de mutare, viața nu ne permite întotdeauna acest lucru. Prin urmare, singura opțiune rămâne să încărcăm aparatul în mașină în poziție orizontală și să-l transportăm astfel la noua adresă.
În ceea ce privește securitatea, cel mai sigur mod de transport al frigiderului este cel în poziție verticală. Dacă aparatul este înclinat, uleiul din compresor poate ajunge în tuburile circuitului frigorific, ducând la reducerea capacității de răcire, avarierea compresorului sau blocarea tuburilor capilare. De asemenea, există riscul deteriorării sau slăbirii arcurilor care fixează compresorul în poziție din cauza șocurilor mai mari, a vibrațiilor și, bineînțeles, a răsturnării aparatului. Dacă ai optat să transporți frigiderul în poziție culcată, lasă-l în poziție verticală timp de cel puțin 24 de ore înainte de repornire, pentru a permite reașezarea tuturor lichidelor și pentru a minimiza eventualele efecte negative ale transportului în poziție orizontală.
Este important de menționat că nu toate frigiderele pot fi transportate în poziție orizontală. De exemplu, frigiderele americane supradimensionate pot fi grav avariate din cauza greutății lor considerabile. Atunci când introduci frigiderul în mașină, nu uita că acesta are un grilaj de răcire de culoare neagră pe spate, care nu poate susține întreaga greutate a aparatului și ar putea fi avariat. Nu așeza frigiderul nici cu ușa în jos, deoarece ușa sau mânerele ușii se pot deteriora. Există, de asemenea, riscul ca partea din față a aparatului să se deformeze.
Pornirea frigiderului după mutare
Cât timp trebuie lăsat frigiderul să stea după transportul acestuia? Este bine să aștepți un pic înainte de a-l porni. Dacă ți s-a recomandat să transporți frigiderul în poziție verticală, ceea ce înseamnă, de fapt, că acesta va trebui ușor înclinat în timpul transportului în mașină, 3 ore sunt suficiente pentru ca uleiul și lichidul de răcire să se stabilizeze. În acest timp, uleiul va scurge automat la locul lui - în cazul în care uleiul a curs unde nu trebuia în timpul transportului. Pornirea prematură a frigiderului poate cauza deteriorarea compresorului imediat sau după o perioadă scurtă de timp. Sigur nu se întâmplă nimic dacă conectezi frigiderul la rețea abia a doua zi.
Când ar trebui pornit frigiderul după întoarcerea lui pe orizontală?
Îți atragem atenția încă o dată să nu pornești frigiderul mai devreme de 24 de ore după transportul acestuia în poziție orizontală, pentru a te asigura că toate lichidele s-au stabilizat complet. Nu depozita alimente în el în această perioadă.
Când pot conecta la rețea și porni noul frigider?
În prezent, frigiderele nu mai sunt umplute cu freon, pentru răcire fiind utilizate propanul sau alte gaze. În general, nu există o regulă universal valabilă cu privire la durata de staționare a frigiderului înainte de prima lui punere în funcțiune. Urmează instrucțiunile producătorului, care poate recomanda pornirea frigiderului la câteva ore de la livrare, sau așteaptă 24 de ore înainte de a-l conecta la rețea și a-l porni pentru prima dată.
Dacă ești sigur că frigiderul nu a fost răsturnat pe o parte în timpul transportului și că a fost doar înclinat ușor (de exemplu, la scoaterea din mașină sau la urcarea pe scări), poți risca și să-l pornești imediat. În mod ideal, însă, ar trebui să aștepți cel puțin 3-4 ore. Dacă frigiderul a fost transportat pe orizontală, va trebui să aștepți 24 de ore pentru ca tot lichidul și gazul să se așeze corect.
Nu te grăbi cu umplerea frigiderului
Un frigider nou are nevoie de 2 până la 24 de ore de la pornire pentru a atinge temperatura optimă. Dacă introduci alimente mai devreme în el, compresorul aparatului va trebui să depună un efort mult mai mare pentru a răci interiorul frigiderului decât dacă acesta ar fi gol. Pe lângă răcirea interiorului frigiderului, acesta va încerca, să răcească și alimentele, ceea ce va dura mai mult.
În mod natural, suprafața alimentelor adăpostește o varietate de microorganisme care s-ar înmulți și într-un mediu frigorific necorespunzător. Astfel crește riscul ca alimentele să se deterioreze, și, ulterior, să provoace toxiinfecții alimentare. Nu este recomandată nici plasarea alimentelor congelate în congelatorul răcit necorespunzător. Dacă temperatura din interior nu este suficient de scăzută, alimentele se vor dezgheța și se vor strica în urma congelării repetate.
Ce să pui în frigider - principii de bază pentru aranjarea alimentelor