Pe pagina urmatoare produse alcoolice sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
Pe pagina urmatoare produse din categoria Erotica sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
De ce este atât de popular mușchiulețul de porc la grătar?
Mușchiulețul este una dintre cele mai slabe părți a porcului și se mândrește cu titlul de cea mai gustoasă carne de porc. Fraged, suculent și rapid de gătit, motiv pentru care merită să plătim puțin mai mult pentru el. Este o delicatesă care se servește de obicei la mesele festive ale unor ocazii speciale. Dar de ce să așteptăm o atare ocazie? Vara este un pretext excelent să mâncăm mușchiuleț de porc, care se poate face și pe grătar! Să vedem ce marinadă să folosim și cum să îl gătim corect la grătar.
Cum se pregătește și se prepară mușchiulețul la grătar?
Mai întâi, curăță mușchiulețul: spală și usucă fileul, îndepărtează membranele (aflate pe suprafața cărnii) și excesul de grăsime. Dacă ai cumpărat o bucată mai mare, nu ezita să o tranșezi. Dar taie-o în felii numai după ce ai fript-o pe grătar. Și nu e deloc nevoie să o bați
Se condimentează cu sare și piper, apoi se unge mușchiulețul cu ulei. Sau îl poți marina timp de câteva ore. Depinde de cât timp vrei să acorzi pregătirii.
Marinadă cu miere pentru mușchiuleț de porc
Ingrediente
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri miere
- 2 linguri muștar Dijon
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 1 linguriță pătrunjel tocat
- sare, piper
Cum se marinează mușchiulețul?
- Amestecă ingredientele într-un bol și ajustează cantitatea fiecărui ingredient după gust. Dar atenție la sare - cantitatea acesteia depinde de calitatea și cantitatea sosului de soia.
- Freacă bine marinada în carne cu mâna și las-o la marinat peste noapte într-un recipient închis într-un loc răcoros.
Cum se prepară mușchiulețul la grătar?
Carne la temperatura potrivită și un grătar curat
- Scoate carnea din frigider cu cel puțin o oră înainte de a o pune pe grătar și las-o să stea la temperatura camerei.
- Pregătește grătarul: curăță-l și unge-l cu ulei pentru a preveni lipirea cărnii, apoi pornește focul.
În cât timp e gata mușchiulețul la grătar?
- Prepararea mușchiulețului la grătar este foarte asemănătoare cu gătitul în tigaie sau în cuptor. Mai întâi se rumenește carnea la o temperatură mai ridicată și apoi se lasă să se gătească complet.
- Așază mușchiulețul marinat pe grătarul încins folosind căldura directă și gătește-l rapid pe fiecare parte. Un minut pe parte ar trebui să fie suficient.
- Apoi, folosind cleștele de grătar, transferă fileul de la căldura directă la cea indirectă și gătește-l la foc mediu timp de aproximativ 15 minute, cu capacul grătarului închis. Între timp, îl poți unge cu marinada.
- Cum știi dacă mușchiulețul este gata? Cel mai bun ghid este temperatura internă: aceasta trebuie să ajungă la 65-70°C. Culoarea roz după feliere indică faptul că mușchiulețul este pătruns corespunzător.
- Nu felia carnea imediat după ce ai îndepărtat-o de pe grătar. Las-o să se odihnească la temperatura camerei timp de câteva minute (sau înfășoar-o în folie de aluminiu pentru a o păstra caldă), astfel încât sucurile să pătrundă peste tot.
Dacă nu vrei să folosești căldură directă și indirectă la gătire, poți prăji fileul numai folosind căldură directă. 4 minute pentru fiecare parte vor fi suficiente. Amintește-ți că mușchiulețul are 4 părți, astfel încât timpul total de gătire va fi de aproximativ 16 minute.
Mușchiuleț de porc învelit în bacon
Te-ai cam săturat de mușchiulețul simplu? Fă-l mai interesant cu câteva felii de bacon.
- Înfășoară carnea marinată în bacon și fixează feliile cu sfoară de bumbac.
- Lasă-ți „creația” să se odihnească puțin înainte de a o pune pe grătar.
- Gătește mușchiulețul învelit în bacon pe un grătar încins, folosind căldură directă.
- Și în acest caz trebuie să urmărești temperatura internă a cărnii, care trebuie să atingă cel puțin 65ºC.
- După prăjire, lasă mușchiulețul să se odihnească timp de câteva minute și îndepărtează sfoara de pe el.
Te-ar putea interesa
Rețete cu dovleac: Hokkaido, Butternut și bostan în variante dulci sau sărate
Supă de dovleac în 6 variante – cum să profiți la maximum de dovleac
Cum să deshidratezi roșii acasă și cum să le conservi în ulei
Gustări și aperitive rapide pentru petrecerea de Halloween: peste 15 rețete de degete de vrăjitoare, brioșe și alte delicii
Plăcintă cu dovleac — dulce sau sărată. Clasică americană, cu nuci, mere sau fără gluten
Cele mai bune rețete de carne și legume la grătar
Dovlecei la grătar: o rețetă simplă pentru un preparat sănătos