Pe pagina urmatoare produse alcoolice sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
Pe pagina urmatoare produse din categoria Erotica sunt listate.
Prin apasarea butonului "Ok" declar ca am peste 18 ani, si nu imi dau acordul sa se afiseze acest continut persoanelor neautorizate sau minorilor.
Dovlecei la grătar: o rețetă simplă pentru un preparat sănătos
Vrei să știi cum poți „condimenta” tradiționalul grătar de vară? Carnea este o alegere sigură care nu trebuie să lipsească niciodată din ofertă (cu excepția cazului în care, desigur, organizezi un grătar vegetarian), și poți alege și brânza camembert ca element central al grătarului. Dar ce se întâmplă dacă dorești să virezi într-o direcție ușor diferită? Spre tărâmul legumelor, unde te așteaptă dovleceii delicioși (și sănătoși) la grătar! Dovlecelul își merită locul pe farfuriile noastre nu numai ca garnitură, acesta este o alegere excelentă și ca fel principal,. Mai ales dacă știi cum să îl condimentezi. Îți spunem rețeta chiar acum.
Pregătirea dovleceilor pentru grătar
Ingrediente
- 1 dovlecel
- 3 linguri de ulei de rapiță (deoarece rezistă la temperaturi ridicate)
- 1 lingură de condimente pentru grătar
- 1 cățel de usturoi
- câteva picături de zeamă de lămâie
Pentru prepararea la grătar, alege dovlecei mai mici și mai tineri. Dovleceii mai bătrâni au coaja mai tare, iar semințele lor sunt mai mari, deci sunt mai potriviți pentru a fi scobiți și umpluți cu altceva, de exemplu cu brânză sau carne.
Marinarea dovleceilor
- Mai întâi spală bine dovleceii.
- Acum ai două opțiuni. Prima (și cea pe care o preferăm) este să tai dovlecelul în rondele de aproximativ o jumătate de centimetru grosime. A doua opțiune este să îl tai în felii longitudinale puțin mai groase. În orice caz, nu uita să tai mai întâi capetele.
- Înainte de marinare, poți asezona dovleceii cu sare, îi lași să „transpire” câteva minute și apoi îi ștergi cu un prosop de hârtie. Dacă preferi dovleceii mai suculenți, poți sări peste acest pas.
- Indiferent de modul în care îi vei felia, pune dovleceii feliați într-un bol, unge-i cu ulei și presară-i cu condimente. Pe lângă condimentele pentru grătar, poți folosi și usturoi dat pe răzătoare și câteva picături de zeamă de lămâie. Însă, este bine să aștepți până la sfârșitul preparării pe grătar înainte de a adăuga ierburile aromatice, altfel acestea se pot arde și își pot pierde aroma.
- Amestecă bine condimentele și lasă dovleceii la marinat pentru o vreme.
Cele mai bune rețete de carne și legume la grătar
Cum se prepară corect dovleceii la grătar?
- Încinge grătarul la foc mediu spre mare, și așază pe el dovleceii. Poți folosi și o tavă pentru grătar. În timp ce se frig pe grătar, unge dovleceii cu marinada rămasă.
- După aproximativ 4-5 minute, întoarce fiecare felie de dovlecel pe cealaltă parte. Pentru un aspect frumos, cu urme încrucișate, rotește dovleceii la 90 de grade după încă 2 minute pe fiecare parte.
- Pregătește-ți ustensilele pentru grătar, iar la sfârșit - înainte de a îndepărta dovleceii de pe grătar - poți presăra deasupra brânză rasă.
Astfel, poți servi dovleceii gătiți ca atare sau ca garnitură lângă carne sau brânză la grătar. O altă opțiune este să-i combini cu salată verde, bucăți de legume proaspete și mozzarella delicioasă, apoi să ungi totul cu ulei de măsline.
Rețetă de dovlecei umpluți la grătar
Există sute de moduri de a prepara dovleceii. Mai sus ți-am prezentat cea mai comună metodă, dar mai există o opțiune - dovleceii umpluți! Prepararea acestora nu este atât de diferită de tradiționalii dovlecei la grătar.
- Pregătește un dovlecel mai mare decât media. Vei avea nevoie de suficient spațiu pentru umplutură. Alternativ, poți folosi dovlecei rotunzi.
- După ce îi speli taie dovleceii pe lungime în două bucăți egale.
- Scobește interiorul cu o lingură, dar lasă o margine suficient de groasă pentru a ține umplutura.
- Umple dovleceii până la refuz cu ce găsești în frigider. Folosește cu încredere orice. Poate fi brânză, ciuperci, carne tocată sau chiar ardei și ceapă.
- Condimentează amestecul după gust și înfășoară ambele jumătăți de dovlecei în folie de aluminiu.
- Pornește grătarul și lasă dovleceii să se gătească în grătarul închis timp de aproximativ 20 de minute.
Te-ar putea interesa
Rețete cu dovleac: Hokkaido, Butternut și bostan în variante dulci sau sărate
Supă de dovleac în 6 variante – cum să profiți la maximum de dovleac
Cum să deshidratezi roșii acasă și cum să le conservi în ulei
Gustări și aperitive rapide pentru petrecerea de Halloween: peste 15 rețete de degete de vrăjitoare, brioșe și alte delicii
Plăcintă cu dovleac — dulce sau sărată. Clasică americană, cu nuci, mere sau fără gluten
Cele mai bune rețete de carne și legume la grătar
Hamburgeri la grătar acasă: rețetă de chifle și chiftele pentru burgeri
De ce este atât de popular mușchiulețul de porc la grătar?